dijous, 18 d’octubre del 2012

Acostem la política als nens


Fa uns quants anys, si preguntaves als nens qui era el president del Govern o de la Generalitat t’ho sabien dir, potser perquè ho havien escoltat alguna vegada per la televisió, o perquè a l’escola s’havia comentat quan hi havia eleccions. Si preguntaves el nom d’algun ministre o conseller no en tenien ni idea, però clar, a la televisió no es parlava de política igual que ara, les coses anaven bé i no calia saber qui manava, ni que feia, ni quines lleis hi havia i es canviaven, qui eren els responsables, etc.

Ara, a les noticies, cada dia a totes hores surten tots els polítics de Catalunya, d’Espanya, dels nostres països veïns de la comunitat europea, d’altres països i ja no només saben qui és el que mana sinó que tenen mes coneixement dels partits polítics, de les reformes, de les protestes..

Un altre camí, també dins de la caixa màgica (la televisió), que tenen els nens per assabentar-se dels que manen és des d’una perspectiva satírica i divertida, com per exemple amb el programa “Polònia” de Tv3.
A través d’aquest programa s’acosten als polítics de manera desenfadada, relacionen la política amb temes d’actualitat, cançons que estan de moda, esportistes coneguts, presentadors de televisió, pífies.. i els nens així sense donar-se compte agafen cultura general, i després quan els veuen a les noticies els relacionen amb el seu partit polític, amb el seu càrrec i amb l’entorn on es mouen.

Aquí us deixem un vídeo de l’últim capítol de Polònia, que ha estat tot un èxit entre els joves. 


4 comentaris:

Anònim ha dit...

Bona canço, realment sembla el de veritat!!

dani.

Anònim ha dit...

una cançó que reflexa les intencions que veiem en l'actual president molts catalans, realment molt encertada!
ramon

Maria rosa ha dit...

No puc parar d'escoltar la cançoneta! La veritat és que està molt bé que els xiquets tinguen algun mitjà per poder conectar amb la realitat política.

Anònim ha dit...

Em sembla molt be la canço, aixi el nens coneixen als politics una mica mes, es molt bona!

Publica un comentari a l'entrada

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | Best Buy Printable Coupons