dimecres, 17 d’octubre del 2012

Les xarxes socials


Les xarxes socials són un sistema de comunicació que poc a poc s’han fet un lloc a la vida de les persones. Tothom porta el mòbil connectat al facebook, twitter, tuenti, whatssap, messenger, etc. Amb això hi ha una comunicació constant amb amics i persones de tot el món, a més a més d’estar informat de noticies i el que passa al món al minut; de vegades fins i tot les noticies arriben primer a les xarxes socials que als telenotícies.





Aquest ús també ha arribat a les aules. Molts alumnes fan un grup al facebook per preguntar els deures, per preguntar dubtes, per passar-se apunts, per dir a tots els companys si el mestre els hi ha dit alguna cosa important, per posar-se d’acord en algun tema, etc. Si algú no ve a classe també li serveix per assabentar-se del que s’ha fet o si hi ha exàmens o treballs.

Aquest format seria de manera informal, una cosa que fan els alumnes per la seva banda, però entre professors i alumnes també hi ha una plataforma que serveix de comunicació, per penjar deures, per comunicar exàmens, treballs, per informar als alumnes que no vindran i també per penjar materials de suport i ampliació (documentals, vídeos, textos o llibres) sobre el temari que es dona a classe. Aquest servei més formal és el moodle. 





Tot el que em explicat fins ara són coses positives de relacionar les noves tecnologies i les xarxes socials amb l’ensenyament, però no tot és bo, també hi ha una part negativa. Aquestes xarxes socials creen una addicció, sobretot als més joves, que no les utilitzen de la manera adequada. En comptes d’aprofitar les xarxes socials per comunicar-te amb els teus amics, torbar finalitats didàctiques, aquestes s’han convertit en un diari personal. Allà tothom penja les seves fotos, on és moment a moment, què fa, amb qui està, on anirà, les relacions amb els amics, si es barallen, si es porten bé.. Fent que acabin sent un lloc poc segur, on exposes la teva vida sense saber les conseqüències que això pot suposar.





2 comentaris:

Girls in Action ha dit...

El facebook és una gran eina per a la comunicació, però creiem que no se n'ha d'abusar perquè sino genera una pèrdua de temps molt gran. Us deixem el nostre blog per si voleu passar-hi i dir-nos que us sembla: www.girlsinactionurv.blogspot.com

Maria rosa ha dit...

Tota una realitat, és molt útil però pot començar a ser un problema en qualsevol moment. Quan jo vaig estudiar batxillerat, en segon vam començar a utilitzar el moodle i la veritat és que és una ferramenta molt agradable.

Publica un comentari a l'entrada

 
Design by Wordpress Theme | Bloggerized by Free Blogger Templates | Best Buy Printable Coupons